Medan floden sakta flyter förbi

Vi befinner oss fortfarande i nationalparken Khao Sok där vi sitter i en liten uppblåsbar kanot och åker nerströms. På båda sider om floden tornar vertikala kalkstensklippor flera hundra meter rakt upp och djungeln klamrar sig fast, till synes utan större besvär. Vi förväntar oss att se Indiana Jones komma springande när som helst 🙂

Här är några av de figurer vi träffade på och flöt förbi:

20131210-124647.jpg

Enligt Wikipedia:

Water Monitor

hia (Thai: เหี้ย) or
dtua gin gai “chicken eater” (Thai: ตัวกินไก่)

The water monitor (Varanus Salvator) is a large lizard native to South Asia. Water monitors are one of the most common monitor lizards found throughout Asia, and range from Sri Lanka and India to Indochina, the Malay Peninsula, and various islands of Indonesia, living in areas close to water.

http://en.wikipedia.org/wiki/Water_Monitor

20131210-124709.jpg

En mycket skygg liten fågel, har inte kollat upp exakt vad det är, men säkert en lyxmiddag för varanen.

20131210-124724.jpg

Här träffade vi en man som var ute för att bada sina baby uttrar, hur söta som helst. Troligen rätt busiga också 🙂